miercuri, 1 iulie 2009

Ştiaţi că...?

Cînd englezii au ajuns în Australia au văzut un animal ciudat care sărea prin păduri. Au chemat un băştinaş şi l-au întrebat prin semne ce animal era acela. Cum băştinaşul repeta "kan ghu ru" ei au adoptat acel nume pentru animal. După mult timp cercetătorii au constatat că băştinaşul de fapt spunea "nu înţeleg".
În ziua de azi este ceva jignitor să arăţi cuiva degetul mijlociu. Dar acum sute de ani gestul avea altă semnificaţie.Înaintea bătăliei de la Agincourt din 1415, francezii, anticipînd victoria lor asupra Angliei, au decis sa le taie degetul mijlociu tuturor soldaţilor luaţi prizonieri. Asta pentru că fără degetul mijlociu le va fi imposibil să mai tragă cu arcul şi astfel să mai ia parte la vreo luptă pe viitor. Însă francezii au pierdut acea bătălie iar soldaţii englezi îi batjocoreau arătandu-le degetul mijlociu, pe care aceştia intenţionaseră să li-l taie.
În Anglia medievală era interzis pentru cupluri să facă sex fără aprobarea regelui. Cînd un cuplu vroia copii trebuia să ceară o aprobare scrisă de la rege şi primea o placă pe care o puneau în casă pe care scria "Fornication Under Consent of the King" ( F.U.C.K.). De acolo vine acel cuvînt…
În războiul civil din SUA după o bătălie se afişau răniţii şi morţii. Cînd armata nu avea pierderi se afişa "0 killed" (0 morţi) de acolo provine expresia O.K.

Niciun comentariu: